BEAT cycling club
The cycling revolution

BEAT Cycling Club wordt de eerste internationale wielerclub die een eigen professionele wielerploeg opricht. Bobbie Traksel is, als ex-profwielrenner, één van de leden van de projectgroep.

“Tijdens de veertien jaar als beroepsrenner heb ik mooie overwinningen kunnen vieren, maar heb ik zelf ook meegemaakt hoe kwetsbaar het professionele wielrennen is”, vertelt Traksel. “Na mijn carrière heb ik mij twee doelen gesteld: de wielersport duurzamer maken en zoveel mogelijk mensen voor de wielersport enthousiast maken. Daarbij wil ik ze het liefst ook zelf op de fiets krijgen. Het maakt mij niet uit welke fiets. In de BEAT Cycling Club kan ik beide doelen verwezenlijken. Hopelijk krijgen onze kinderen zo een mooiere wielertoekomst dan ik.”

Identiteit

Als wielerclub is een ploeg niet meer afhankelijk van tijdelijke sponsoren, die de ploeg een naam en een identiteit geven. De club heeft een eigen identiteit en heeft een eigen fan base. “Vergelijk het met andere sporten, zoals voetbal”, stelt Traksel. “Het team is niet volledig afhankelijk van de shirtsponsor. De wielersport wordt hierdoor financieel duurzamer, want een voetbalclub valt ook niet om als de hoofdsponsor zich terugtrekt.”

Een lokale wielerclub bestaat doorgaans uit enthousiaste wielerliefhebbers, een aantal sponsoren en een bestuur welke gekozen is uit de eigen leden. Bij een professionele wielervereniging zorgen de beroepsrenners voor een enorme aantrekkingskracht voor fans en daardoor ook voor sponsoren. De fans worden clubleden, onafhankelijk of zij zelf fietsen of niet. Zij worden een onderdeel van een club met mooie evenementen en zorgen voor een stabiele basis. De leden en partners van de club worden in staat gesteld om de wielersport op het hoogste niveau van binnenuit te beleven. Ondertussen is de ploeg minder kwetsbaar omdat er, met het clubmodel, meerdere inkomstenbronnen zijn.

#RoadToBEAT

De ambitie is om in 2018 in het professionele wielerpeloton te debuteren. De club wordt in 2017 opgericht. Deze vormt de basis voor de professionele wielerploeg. De voorbereidingen hiervoor zijn afgerond. Het laatste stuk van de route is voor iedereen te volgen en te beleven via de #RoadToBEAT.

We hebben jou nodig om mee te bouwen aan de totstandkoming van de club. Beat Cycling Club wil met pioniers aan de slag om de club en het profteam verder uit te werken. Klim je mee? Ga dan naar www.beatcycling.club en meld je aan.

Neem contact met mij op →